Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všimněte si, že například ty vodní zdroje prodali zahraničním firmám občané, kteří teď nadávají na to, že mají drahou vodu.

0 1
možnosti

Mám podnět pro autora blogu ohledně daňového systému:

http://kamemigrovat.cz/destinace/lichtenstejnsko-7.aspx

Možná je lepší podívat se na svět jiným pohledem než tím, že nejvyšší životní prioritou je platba daní. Je to o způsobu života.

1 0
možnosti

Omylem je hned první věta, že stát škudlí a šetří.

To není pravdou ani trochu. Přes státní rozpočet teče polovina HDP !

Stát vybírá ohromné daně a otázkou je právě, jak snížit daňovou zátěž.

!!!

Správná otázka zní: Které daně a které úřady zrušit teď hned, které na jaře,  které v létě a které až na podzim.

2 0
možnosti

Děkuji za všechny příspěvky, i ty kritické. Prosím o Váš názor, jak by jste vybírali daně. Já myslím, že výběr daní, kdy výše je závislá na účetním zisku je překonaný. Např paušální daň stejná pro všechny právnické osoby, kdy je daňový základ 30% z tržeb mi připadá jednodušší, dokonce by ji šlo vybírat měsíčně, zálohově přímo v daňovém období. Připadá mi, že by byla neskonale spravedlivější. Ale mohu se mýlit. Co Vy na to?

1 2
možnosti
Foto

hodně oblastí průmyslu nemá ziskovost v takivé výši...je to naprostý nesmysl....musíte znát aspoň základy účetních systémů...zde a jinde, pak promyslet důsledky toho, že z jednoho do druhého něco přetáhnete...a pak to lze navrhovat.

Farmacie má jiné marže než plastikářská výroba o dva řády. 

Např. výrobek z kovu a plastu na poloautomatické lince a velmi podobný na plně automatické na tom bude taky jinak. Také sériovost (tj. velké výrobní dávky) kontra široký sortiment a menší výrobní dávky, logistické systémy, míra inovací, patenty, to jestli vyrábíte konečný výrobek nebo jste třeba subdodavatel v automotive...atd atd atd...to všechno způsobuje násobné rozdíly. Lidi to studují a v praxi zkouší desítky let....a vy chcete řešení od stolu.

Jedno je...amatéři držte se svých kopyt.;-) Nic ve zlém...ale tohle fakt ani náznakem nemá řešení tam, kde ho hledáte. Paušální daň z obratu pro průmyslovou zem je chorý nápad.

1 0
možnosti

Autor si dovoluje poznamenat: blog není odborná práce a je určen i pro laiky. Problém, že velké firmy neplatí daně z příjmu se řeší na evropské úrovni, není to jenom můj nápad. Paušální daň je využívána již v současnosti, není to žádné novum. Nic nového pod sluncem. Proč tedy ty agresivní komentáře? Za analfabeta, jak kdosi napsal se nepovažuji. Stejně tak nebudu v blogu vysvětlovat, že mezi daní z přidané hodnoty (DPH) a daní z příjmu právnických osob je obrovský a systémový rozdíl, který je promítnut i v účetnictví. O dovozních přirážkách vůbec nehovořím. To si prosím nastudujte, zde osvětu dělat nebudu.

Přeji hodně zdraví v tomto roce. Pěkný den.

0 1
možnosti
Foto

a není to tím, že některé vaše "náměty" jsou až fantaskní hlouposti? Např. 30% dań na výrobky. Opravdu ne všechno má takovou marži, aby tohle bylo možné. 

Pracuji s výrobními firmami a dovoz komponent z Asie (zejména drahá nerez, či chromované díly) jsou pro jejich konkurenceschopnost dost důležité. To co popisujete je opravdu pohled z hlediska JEN A POUZE spotřebitele a platí možná u bavlněného trička nebo nějaké plastové hračky. Z hlediska ekonomiky jde o dost zoufalé náměty. Z tohoto pohledu jsou reakce vcelku adekvátní.

A o to hůř, že v tomhle stupidním státě je i možné, že s takovou krávovinou ve vládě někdo fakt přijde.;-)

4 0
možnosti

Pracoval jste ve výzkumném ústavu, tak mi povězte, o jaký argument se opírá vaše věta ... šetřit už není kde .... . Jinak vtipný článek.

1 0
možnosti

Naprosta kravina.

10 0
možnosti

Autor to jakoby naťukl a poté převedl do nesmyslného příkladu se cly, ale:

Sektorová daň není nesmysl! Sektorová daň je přiznání státu, že pro určitou oblast nedokáže zajistit konkurenční prostředí a tedy zde dochází k nadměrné kumulaci zisků, která by jinak byla nástupem konkurence regulována. 

Samozřejmě je pak ještě otázka, pro jaká odvětví to platí:

- banky? určitě ně za poplatky, protože tam konkurence existuje

- mobilní operátoři? snad jako motivace více investovat 

Zavádět naslepo sektorové daně jen kvůli potřebě navýšit příjem rozpočtu je cesta do pekla. Zavádět je jako alternativu k administrativní regulaci (např ČTÚ) smysl mít může.

3 1
možnosti

Daň jako prvek regulace lze používat v systémech, u kterých nepožadujete, ale naopak požadujete nefunkčnost.

1 0
možnosti
Foto

neznalost a hloupost nalézají vysokou karmu.;-):-/ To co navrhujete je nesmysl. Řešením je lepší a důslednější výběr stávajících daní a zmenšování šedé ekonomiky a korupčního prostoru. Do toho se moc nikomu nechce. Nejde to totiš udělat škrtem pera nějakého populisty, e to o systematické a důsledné práci.

Daňové ráje problém sice jsou, ale řešení mají jen nadnárodní....což zase naráží na jiný lobbing

7 0
možnosti

Hloupy prispevek cloveka s velmi omezenym pohledem.

Napadlo Vas pri tom Vasem blaboleni, ze kdyz chcete zvysit dane firmam a pritom tvrdite, ze jsou ve ztrate (diky konstrukci pres danove raje), ze pak neni co danit?

Napadlo Vas, ze firma, ktera je na burze nutne potrebuje vykazovat zisky?

Vite, ze za dovazene zbozi se neplati dan (krome DPH), ale clo? A vite, ze diky WTO a EU jsou cla minimalizovana? K napadlo Vas, ze kdyz zvysite clo, tak ten hlavni, kdo to zase zaplati, bude koncovy zakaznik?

7 2
možnosti

Kde se jako neplatí DPH? Vy jste přiletěl z nějakého jiného vesmíru?

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik