Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Svobodníku, nejsem komunista, nikdy jsem nebyl, ani levičák, nikdy jsem nebyl. Dědeček byl znárodněný fabrikant a druhému dědečkovi tehdejší režim sebral pole a důchod od dráhy, byl totiž mnoho let přednosta stanice. Můj názor na minulý režim je kritický. Více kritický je můj názor na tento parežim, pseudodemokracii a kleptokracii.

Mimo to, v tomto článku obhajuji typické pravicové hodnoty, račte se prosím dovzdělat.

0 0
možnosti

Scéna z devadesátých let.

V televizním studiu sedí Václav Havel, proti němu redaktorká české státní televize.

Redaktorka pokládá dotaz: Co si myslíte o morálce pane Klausi (tehdy byl Václav Klaus předsedou vlády).

A Václav Klaus jí odpověděl: já nevím, co je to morálka. Odpověděl jí upřímně a otevřeně. Později se tato Klausova otevřenost stala důležitým faktorem v boji o moc v tomto státě.

Pamatuji si, jak jsem na to čučel s otevřenou pusou a říkal jsem si: to je snad jasné, ty vole.

Uběhl léta a můžeme je počítat na desítky a já jsem mezitím pochopil: vůbec to jasné není. Byl jsem tupý jako ta redaktorka a pochopil jsem, že Václav Klaus skutečně neví. S odstupem let jsem si uvědomil a pochopil jsem, že Václav Klaus byl  a je ve srovnání s Václavem Havlem vysoce tolerantní a uctivý člověk. Morálku musíme cítit. Nedá se napsat. Morálka je úcta. Mohu v klidu projít kolem volně pohozené věci aniž bych jí ukradl. Nezamčené cizí kolo opřené o keř. Nemusím  a nesmím si ho vzít. To je morálka. Ale morálkou může být nabídka volně pohozeného kola k dispozici těm, kteří ho v jistou chvíli potřebují. Morálka není dogma. Morálka je úctou k bližnímu, kterému vždy můžeme zdůvodnit své počínání. Na to stupidní socialistické právo nestačí.

1 0
možnosti

Oprava: V TV studiu sedí Václav Klaus nikoliv Havel. Jak jsem to mohl jenom napsat? Omluva všem.

1 0
možnosti

Zdravím Vás, autore. Lépe už vždycky bylo. Aby bylo chvilku lépe, potřebujete revoluci, ráno, kdyz pochopíte váhu trvalého mileneckého vztahu nebo se usadíte na drogách jakéhokoliv druhu

Na Vás se mi líbí, že deklarujete svojí účast na akademické zemi. To je krok jedna. Tím druhým krokem je, že svým tupým intelektem nedokáži rozeznat, jestli jste tam dělal vrátného nebo věděckou kapacitu. Mohu Vás ale ubezepčit, ža se mi malinko povedlo do akademického prostředí nakousnoust, takže vím, že mezi slovutným akademikem a vrátným není zase tak veliký rozdíl. V přínosu lidstvu míním. Lepší prostý vrátný než zákeřný akademik. Pro lidstvo.

Mohu Vám odpovědně říci, že u nás lépe nebude. Nebude u nás lépe, jelikož jinak skvělé mozky mají v sobě socialistickou vypatlanost. Intelektuální lídři jsou pohodlní, neschopni riskovat svůj intelekt a vyhovuje jim režim socialistického komrpomisu.

Samozřejmě, když o rovnosti vypráví socialsita s IQ houpacího koně, dokáží to pochopit všichni socialisté s IQ houpacího koně. Ale socialista s IQ houpacího koně nemůže vést národ. I když z důvodu IQ houpacího koně si tyto mabice dovolí.

Tatínek mi vždycky říkal: chceš-li vítězit bez problémů, rovnej se s blby. Chceš-li zvítězit sám nad sebou, hledej si silnější, než jsi sám.

Takže, aby bylo lépe, musíme zvítězit sami nad sebou.

4 0
možnosti
Foto

Karma.  Takto jsem také začínal, jako pravicový idealista zastánce malého státu a po dvou letech studia Misese, Rothbarda, Hoppeho a dalších jsem so dostal až k Anarchokapitalistům, protože ti jediní mají veškerá svá tvrzení konzistentní a dokáží definovat  morálku, svobodu i agresi.

2 1
možnosti

Takže, Františku, začněme. Morálka. Co to je?

1 0
možnosti

Nejsem,nebyl jsem a nebudu Topák ale tady nemáte pravdu.Oni nezvednou ruku pro nedodělaný zákon jenom protože někdo potřebuje umožnit agentům STB být ve vládě.Takže Topáci nezvednou ruku pro Lex Babiš ale určitě ji zvednou pro řadně vyprecizovaný služební zákon.A to je autore véélký rozdíl.

0 0
možnosti

Pravičáci spojte se, ať  je větší sranda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik