Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J31o91s15e12f 44P43o29t40r

27. 1. 2014 22:51

Nejsem odborník na zdravotnictví, proto  si dovoluji odkázat na článek v časopisu Vesmír 2013/12.

Od 1990 do 21012 u nás stoupla průměrná délka života u mužů z 68 let na 75 let. Autor říká , že je to medicinský světový rekord a jako příčiny uvádí psychologickou změnu politického klimatu, ale také nástup moderních ale drahých účinných léků a účinného ale drahého medicinského zařízení.

0 0
možnosti

"Vytvořme trh s léky."  Výborně. Jak se takový (či jiný) trh vytváří?  Myslím tedy státem (jak plyne z článku).

0 0
možnosti

Děkuji za příspěvky, jenom bych chtěl podotknout, že i generika obsahují zisk výrobců a překupníků. Mám známého, který vyrábí tzv. potravinové doplňky, a povídám mu, proč neděláš generické léky, vždyť je na to ta tvoje výrobní linka jako dělaná. I kdybych dělal zadarmo, tak je ode mě nevezmou, už jsem to zkoušel, zněla odpověď.

0 0
možnosti

K86a94r42e53l 31N71o87v66á44k

27. 1. 2014 15:29

Dalo by se to říct i jednodušeji:

Ať se stát do zdravotnictví nijak neplete !

2 0
možnosti
Foto

Vážený blogere, vývoj nové účinné a bezpečné lékové molekuly stojí v současnosti okolo 40 miliard dolarů. V současnosti je farmaceutických firem, které investují do tohoho vývoje jen několik, všechny ostatní vyrábějí tzv. generika. 

V současnosti není pravdou, že máme léky dražší než jinde - je to spíše naopak a proto některé lékárny prodávají léky do ciziny s větším ziskem, než aby je prodávaly doma. 

Takže v lécích to nebude.

To, co rdousí zdravotnictví, je systém švédského stolu, kde bez ohledu na to, kolik jste do něj vložil, konzumujete stejně jako všichni ostatní. V praxi to znamená, že není žádná možnost korekce nákladů u nemocných /poplatky nikoho nemotivujíj k hospodárnosti/, všichni dostanou vše. Není možné zohlednění zdravého způsobu života /tedy bonus na zdravotní dani/ či naopak přirážka za nezdravý způsob /malus/.

Závěrem: pokud chcete levné zdravotnictví, nebude kvalitní. Pokud chcete kvalitní, nebude levné.

7 1
možnosti

Je zřejmé, že stát je nejhorší vlastník. Privatizované nemocnice se s dluhy nepotýkají, hlídají si nákupy zdravot. přístrojů, materiálů a léků, nakupují si je přímo a ne přes prostředníky, kteří se na dodávkách přiživují. Státním nemocnicím je to jedno, když jsou zadlužené, vždy se to nějak udělá, v nejhorším případě se odvolá ředitel. Měla jsem možnost srovnávat péči jak v soukromé, tak ve fakultní nemocnici. Je to značný rozdíl  personál se k pacientům chová už jako ke klientům, na všech WC jsou k dispozici hygienické potřeby - ve státních nemocnicích se  mnohdy k pacientům chovají přezíravě - o sociálních zařízeních ani netřeba mluvit, údajně vše pacienti rozkrádají.

3 0
možnosti

No, nákupy přístrojů a léčiv/diagnostik probíhá přes prostředníky.

Smlouvy o exkluzivitě tu ti prostředníci mají (a taky mají úplně jiné vztahy ti prostředníci s obchoďáky a vedením těch zahraničních koncernů než co může nabídnout nemocniční sektor) a přes to vlak nejede. Pokud něco chcete, jen si vybíráte prostředníka. Na to, abyste pronikli až ke koncernu a aby se s Vámi bavili, musíte mít rozhodně o dost jiné objemy než co v ČR máme. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Monopoly ve zdravotnictví neexistují. Jeden lék se stejným složení, ale pod jiným názvem vyrábí několik firem. Levné  a kvalitní zdravotnictví nemůže existovat. Pokud došlo ke zrušení poplatků ve zdravotnictví, tak to stejně zapaltíme všichni formou daní.

1 0
možnosti

K37a88r35e66l 83N92o83v56á95k

27. 1. 2014 15:31

Proč by to nešlo.

Zrušme MZ, zrušme jakékoliv spojení státu se zdravotnictvím a budeme mít levné a kvalitní zdravotnictví.

0 0
možnosti

Nemocnice v Č.Budějovicích a.s. vykázala za rok 2013 zisk několika miliónů. Není to mnoho, ale vše ukazuje, že to funguje. To platí celkově pro jihočeský kraj a hejtman Zimola o převedení nemocnic na neziskové nechce ani slyšet a chlubí se tím, co zavedlo předchozí vedení kraje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik