Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To není ani tak článek, jako spíš snůška nesmyslů.

Drahá pracovní síla? S 1000 EUR před zdaněním? K smíchu nebo k pláči ?

Líná ? Jak kde -  ovšem ve významných  podnicích, které jsou plátci i poplatníky daní, by s autorem za slovo líní vyběhli. 

Odvody, které pan autor tak znectil, jsou odvody převážně na zdravotní ( značně podfinancovaný) a sociální systém. To jest i penze pro rodiče pana autora.

0 0
možnosti

Kdyby nebylo státu, jak píšete pane Balhare, tak byste plat o 81% vyšší neměl, je to nesmysl. Platil byste jak "mourovatej" u doktora, za pojištění, rodičům důchody, učitelům a policajtům v hotovosti, v MHD stovku za lístek atd. Jde jen o úměru, zda stát není příliš drahý.

0 0
možnosti

Pane Kuchta, máte pravdu, ale jen půl. Nemusel bych platit někomu vysokou školu. Ten školák pak bere aspon3xvíc než vy. Každý Američan se raději na studia zadluží, protože ví, že se mu brzo vrátí. A spousta jiných nesmyslů nemusím platit, takže mi zůstane v peněžence víc peněz. A vo tom to je. Základní a střední školy i policii samozřejmě bude vždy platit stát. Máte pravdu v tom, že stát je příliš drahý, protože je "příliš velký"=mnoho zbytečných úředníků.

0 0
možnosti
Foto

S článkem v podstatě souhlasím, ale s s nadpisem to skřípe, jelikož delší dobu u nás vládla pravice, takže současný stav se dá přišít spíše pravici než levici.

Ale, že by u nás byli lidé líní, s tím nesouhlasím.

Pracovní podmínky ve většině nově postavených západních podniků jsou u nás hrozné (šikana na pracovišti, jakou si žádný komunista nedovolil, natož, aby si něco takého dovolili ke svým pracovníkům třeba v Německu) a přesto naši lidé v těchto podnicích pracují.

2 0
možnosti

Souhlasím. Ale tento problém jsem mezi lidmi mnohokrát vysvětloval, i jeho řešení. Škoda, že mnoho lidí nechce pochopit. Pracovní šikana? Samozřejmě, je-li si jistý zaměstnavatel, že nemáte kam jít...Takže řešení je  p r i n c i p i á l n ě  velmi jednoduché. Dělníci z automobilky tehdy pohrozili odchodem do jiné automobilky. Ihned ji  přidali tři tisíce! Takže, bude-li kam jít za novou prací, budte si jistý, že těchto vykořistovatelů bude rapidně ubývat. Aby se dala práce najít, jsou potřebné co  nejlepší podmínky pro podnikání- jednoduché danové prohlášení, jednoduchá byrokracie, nízké daně, rychlé odpočty. Čím budou lepší podmínky pro podnikání, tím víc se bude snižovat nezaměstnanost. A bude-li jednodušší najít jinou práci, budte si jistý, že šikana brzo skončí. Každý podnikatel potřebuje zaměstnance. Pokud budou moci lidé najít jinou práci, situace se změní. Právě proto je potřeba volit skutečnou pravici. Do té doby se nic nezmění. Vsadte se!!!

2 0
možnosti

29. 3. 2014 9:57

Teda ten konec......

0 0
možnosti
Foto

Pravice přivedla stát na pokraj bankroku a z něj obviňuje drahou a línou pracovní sílu. Naopak vrstva boháčů, bankéřů a rentiérů je špatně placená, může se přetrhnout a furt na prosperitu nestačí když holt je ta pracovní síla líná.

1 5
možnosti
Foto

I70v10o 39C29i62l60i60c78h

30. 3. 2014 10:11

U nás bohužel pravice vládla naposled za první republiky. To, co Vy ze svého ultralevého pohledu považujete za pravici, dělá bohužel sociálně demokratickou politiku i když hubou se na pravici pasují.

0 0
možnosti

K71a23r73e20l 77D53u80b

29. 3. 2014 9:01

Zrušte "sociální" stát !  Stát má pomáhat POUZE těm, kteří si to zasloužili. K čertu se sebevražedným pseudohumanismem.

1 0
možnosti

samozřejmě, narodí se vám postižené dítě ? Šup s ním do kyseliny.... K čertu se sebevražedným pseudohumanismem.

0 1
možnosti

Tak jste to vzal z gruntu a myslím, že v dalším odstavci byste doporučil revoluci a to pořádnou socialistickou, žádný samet. Protože sametem se lobbistů, desetitisíců právníků, bankéřů, burziánů, desítek politických partají (stačila jedna pořádná) či velkých štábů pro pár letadýlek a tanků nezbavíte. Máte ale pravdu tak napůl. Spočítejte si jen, když optimálně (reál je tak 60 - 70%) čtyřicet let děláte a patnáct let berete důchod, jestli těch cca 30% odvodu na důchod je hodně. Ono totiž proti socialismu tak milion lidí nepracuje a neodvádí, ale v rámci sociálního smíru na ně vždy něco zůstane.

1 1
možnosti

Jenom my jsme si tak nějak už zvykli od Klause, že nás solej jak se jim zlíbí. Inflace v součtu mezi roky 1991 ař 1994 byla téměř 100 % (v roce 1991 56,6 %´). V těchto letech nám soudruzi ve vládě vynulovali všechny úspory. I to je však málo a od roku 1995 do roku 1998 nám v součtu již teď liberální ekonomové zajistili inflaci cca 36 %. Socialisti měli inflaci v součtu v letech 1999 až 2006 23,9 %. Inflace za 7 let vlády liberálních ekonomů byla cca 136 % (7 let), za vlády socanů 23,9 (7 let). Krom toho nám vlády balíčku a zodpovědnosti zvedly daně (DPH, poplatky, spotřební daň) narozdíl od socanů, kteří některé daně snížili. Já vidím současnou vlády a především ČSSD jako katastrofu, která bude mít nedozírné následky, ale kdo zlikvidoval úspory občanů této země, snížil jim životní úroveň a vehnal do chudoby byly především pravicové strany (no nevím je-li to správné označení). To už nemluvím o státním dluhu a stavu veřejných financí.

2 6
možnosti

Pane Farský, je to přesně naopak. Největší dluh začalo dělat ČSSD, hlavně Sobotka, sto miliard ročně. Při konjunktuře, s HDP 7%!!! Každý dobrý hospodář by v té době splácel dluhy a ne si půjčoval. Na krytí bank šlo pouhých 10, slovy deset procent!

8 1
možnosti

Musím opakovat název svého blogu, který jsem kdysi napsal- Co levičák nikdy nepochopí.

4 0
možnosti

Docela souhlas, jen jedna věta mě nadzvedla ze židle: Pracovní síla v ČR je drahá a líná. Ptám se: je dražší než třeba v Německu? Proč ne za stejnou práci stejné peníze? A líná pracovní síla?? Vážený pane nakoukl jste někdy v poslední době to těch otrokáren, co nám tady postavili podnikatelé ze západu?? Zkuste si tam jít vydělávat .....

2 1
možnosti

Ano, v tom se blogger hluboce mýlí. Pracoval jsem v minulosti pro více německých firem a i tam jsou lidé výborní, průměrní i nic moc. A ti i nic moc berou postatně víc než u nás ti lepší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik