Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tuto skutečnost bohužel chápe málo lidí. Už roky rozšiřuji tyto informace. Lidé bohužel nechápou, že každým rokem se jejich životní úroven zhoršuje stále víc. Lituji dnešní mladé lidi pro jejich budoucnost...

0 0
možnosti

Hezky napsané, pouze si myslím, že lidé to nejsou schopni pochopit. Mediální masáž, založená na mantře HDP a jeho růstu, jako jediného indikátoru blahobytu, jim to neumožňuje.Ekonomie se dostala do slepé uličky díky neuvěřitelným matematickým postupům.

Příklad: Jsou dva, každý si pere košile sám. Vliv na HDP=

nula. Pokud si však začnou nechat prát košile každý od druhého již se HDP zdvihne a ekonomové to budou vykládat jako růst. No, není to k popukání?

Dalším ukazatelem je růst na burzách, ať akciových nebo komoditních. Opět se tento růst vydává jako indikátor zvýšení blahobytu ale ve skutečnosti pouze zvyšuje ceny, tedy způsobuje inflaci. Inflace je škodlivá ale jen do 2%! Proč, no protože ty 2% inflace zase způsobí růst HDP. Opět nesmyslné. 

A co ten růst? V rodině to může být takto: Nedělní oběd = 1kg masa, roční růst 2%, za deset let nedělní oběd= 1,2kg masa aby byl zajištěn růst ekonomiky. Opět nesmysl.

Je nutno opustit tento fantasmagorický model ekonomiky a vrátit se k selskému rozumu. Vypráskat kabinetní žvanily odtržené od reality a nastoupit cestuefektivního využívání zdrojů poskytovaných matičkou Zemi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS