Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jsem sice levicovějšího zaměření,ale takto tragicky to nevidím. Spíš mě trápí, že tento stát začal po r.2009 klesat a bude to pokračovat. Takže na nějaké,. alespoň částečné přibližování úrovni sousedů (SRN, Rakousko) můžeme zapomenout. Bohužel. Hlavně, že - možná trochu - odpolitizujeme státní správu a Rusnok to odhadl na dalších 6 miliard.

3 0
možnosti

I84v58o 64Ž80á26č80e25k

18. 1. 2014 20:41

Děláte to dobře. Když někdo napíše jeden blábol, tak s ním mnozí polemizují. Ale polemizovat s tolika bláboly najednou, k tomu nikdo nebude mít sílu.

4 1
možnosti
PK

P80a82v54e85l 74K43u83r15a80l

18. 1. 2014 20:38

Politická konkurence není protože ten váš systém ekonomicky skolaboval. Právě to že vám rozdával ty byty, bezúročné půjčky... a vše ostatní.

To byly jeho výdaje díky kterým jste se sice "měl lépe" ovšem stát je mohl poskytovat v podstatě jenom proto že za vaší technologicky zastaralou a těmito náklady přetíženou produkci dostal od SSSR suroviny.

Ovšem to už toho po 40 letech přestalo být schopné provozovat takovou výměnu se svými satelity. Prostě ho to vysálo jako klíšťata. A začli tam prodávat suroviny za marky a dollary... něco co tenhle stát vůbec neměl. A SSSR začal prodávat všem kdo měli čím zaplatit. Soudruzi tam jaksi poznali že jejich impérium je ekonomicky neudržitelné a tak ho nechali rozpadnout.

Co se vás týká prostě vám praskl skleník po tom co jeho správce už neměl na jeho opravy a na to aby do něj pumpoval energii a suroviny. Teď holt jemné květinky zvyklé na vyšší standard musí přežít v zimě... a je jedno jestli se jim to líbí nebo ne.

Nikdo kdo by měl prostředky takový experimentální skleník už nechce znovu zkoušet.

8 1
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, i mě něco podobného už napadlo. Sice ne tak ostře jako Vás, ale myslel jsem na to, jak snadné bylo mít tehdy děti.

Já byl student, manželka studentka a mě napadlo mít ještě za studií dítě. Nápad sice bláznivý, ale ne zas až tak moc a hlavně: Absolutně jsme se nestarali o peníze.

Starali jsme se o vše možné, ale vůbec si nepamatuji nějakou diskuzi na téma peníze. Že s nimi nevystačíme.

Když se dnes dívám na mladé, tak mají spíše psy než děti. Má to asi více příčin, nejen peníze. Tehdy byl život sice okleštěnější, ale zato "spolehlivější", na člověka hrozilo daleko méně různých pastí.

Dnes jsme formálně sice daleko svobodnější, ale fakticky daleko svázanější. Hypotékami a podobně.

8 1
možnosti
Foto

Asi vaši nebrali 800 měsíčně... nebo i méně.

1 1
možnosti
RK

Asi Vám nerozumím ....srdcem pravičák, volíte Svobodné a oslavujete komunisty, resp jejich zvrácený řežim. Skutečně to vidím jinak ....My ubozí češi máme děsný problém. Komunismus nás sežral daleko více, než jsme si připouštěli .... Takže neumíme žít a radovat se. Stala se z nás mrzká lůza co oslavuje buranského prezidenta ....Neplatí to samozřejmě pro většinu, jen se bojím, že je to již 60 % .....

7 6
možnosti
JC

Pane Košťále, jestli se z Vás stala mrzká lůza, je mi Vás líto. Ale mluvte laskavě jenom za sebe! Vy jste, já ani mí blízcí nejsme mrzká lůza. Jenom politováníhodný chudák a člověk plný komplexů hovoří/píše o jiných tímto slovníkem. Rv

3 3
možnosti
AN

Ano.Máte pravdu.Já byl ještě ke všemu horník,než naši šachtu v roce 2000 zrušili.Potom jsem se živil jako OSVČ až do důchodu,tím hodně ošizeného a dodnes pracuji,pokud to jde. To bych dříve zcela učitě nemusel.Nestěžuji si ,ale jistoty si musí člověk zajstit sám,tento stát žádnou "charitu" neprovozuje.

3 0
možnosti
PK

P23a54v97e52l 55K64u38r45a21l

18. 1. 2014 20:41

Charita je drahá... jsou to prostředky které vynaložíte ale ony zmizí... pokud náklady na charitu jsou vyšší než vaše příjmy (což pro SSSR se surovinami rozdělovanými východnímu bloku za jeho produkci bylo) tak dřív nebo později dojdete do stavu kdy nebudete charity schopen.

Charita je neuvěřitelně riskantní věc která jenom udržuje armádu závislých při síle a defacto problém odsouvá do budoucna a zvětšuje ho... v okamžiku kdy najednou na tu charitu nejsou zdroje to pak rupne víc než kdyby charita neexistovala od začátku vůbec.

2 0
možnosti
Foto

Režim byty dával? Režim kradl celé rodinné statky včetně dobytka a příslušenství!

6 3
možnosti
JC

Milá paní, ano, režim byty dával. Hodně bytů. Anebo si myslíte, že ty stovky tisíc bytů na sídlištích režim prodával za peníze? Přiděloval je lidem, zadarmo, za směšné nájemné.

To, o čem píšete, se dělo v padesátých letech po válce. V počtu nezměřitelném.

1 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik