Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

Pan autor se trochu plete ... v civilním řízení se může účastník nechat zastupovat prakticky kýmkoliv a klidně zadarmo. Stejně tak nikdo nebrání komukoliv vystupovat právnickou fakultu, udělat si profesní zkoušku a nabízet své služby třeba za 100 Kč/hodinu.

4 2
možnosti
ZH

Musíte si uvědomti, že zákony v tom našem královsví vytvářejí také právníci. Vsaďte se že obratem najdou jinou kličku. :-)

13 0
možnosti
AT

Pokud bude mít každý zákon dvojí trojí výklad, tak právníci o chlebíček nepřijdou. Někde jsem četl, že v dřívějších dobách než uvedli nový zákon v platnost, tak ho dali posoudit obecnímu bláznu, pokud jej on pochopil, tak ten zákon byl dobrý.

11 0
možnosti
OU
ZS

Je pravdou, že odměny advokátů jsou nehorázné, současně ale bude přijetí návrhu znamenat, že dluhy do 10.000,-Kč nebude nikdo vymáhat. Takže dluhy do této částky budou na denním pořádku. Připomíná mi to změnu zákona, kdy za trestný čin bývala považována škoda nad 2.000,-Kč, dnes je to škoda nad 5.000,-Kč. A i ten nejprimitivnější zloděj tuhle hranici zná.

11 0
možnosti
KK

Pokud bude možné pohledávky skupovat, tak to těm primitivním zlodějům nebude nic platné.

Důležitější by ale stejně byl požadavek prokázání že dluh byl opakovaně vymáhán.

Sitace kdy pošlu třeba nedoporučenou fakturu a potom hned exekutora je šílená bez ohledu na částku.

4 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik