Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zajímalo by mě, kdybych se slovy: "Co se nepokazilo, nemá cenu opravovat" donesl manželce valchu po babičce místo toho, aby koupil novou pračku... Ta valcha se nikdy nepokazila.

Ale teď trochu jinak... Co nám vlastně vadí na Euru?... Nemalá část tohoto národa si jej kupuje každý rok za účelem dovolených, podnikatelé obchodující se zahraničím se bez něj neobejdou... a ty plky, že když budeme mít Euro, že budeme doplácet např. na Řecko... Euro nemáme a stejně jsme přispěli k záchraně Řecka. Většina z nás nechce Euro, protože se bojí něčeho nového... ano museli bychom si zvyknout na jiné ceny v obchodech, na účtech... ale zvykli si jiní. Jediné, čeho bych se bál po přijetí Eura je to, že by mohli mnozí obchodníci využít situace za účelem zisku (něco obdobného se stalo i na Slovensku, že většina obchodníků podražila)... Tady by mohla zasáhnou vláda. 

Když probíhalo v červnu 2013 referendum o přistoupení do EU, tak jsem hlasoval proti, ale s odstupem času jsem stále víc přesvědčený, že mé tehdejší argumenty byly trapné. A dnes? Z vlastní zkušenosti vím, že nemalá část blbostí, kterými nás úředníci moří je spíš z jejich hlavy, než z příkazu nějaké EU... Jen vlastní hloupost, prospěchářství a neschopnost zakrývají slovy: "To my ne, to EU"... a přitom každý z nás, kdo má přístup k internetu, má tu možnost si vše zjistit... Ale proč se namáhat, raději si zanadáváme u piva, to nám jde nejlépe...

6 1
možnosti
Foto

s těmi úředníky přesné.....R^

2 0
možnosti
Foto

není co dodat. Karma R^

1 0
možnosti
JH

Obráceně - v čem nám koruna pomohla? Od roku 2008 máme hlubši ekonomickou krizi a nižší růst než Slovensko, které na euro přistoupilo. Navrch máme ještě úspory znehodnocené devalvací ČNB, která proběhla z rozmaru nikým nevolené party veksláků, která ji ovládá. Kromě toho jsme ztratili řadu zahraničních investic ve prospěch Slovenska, protože nést kurzové riziko měny zemičky ovládané zkorumpovanou politickou elitou se nikomu nechce. Jestliže 80% našeho exportu jde do zemí se eurem, může nám tato měna jenoum pomoci. Samozřejmě, vliv určité partičky politiků, kteří díky koruně mohou spokojeně vegetovat a okrádat občany by se snížil, a to je pravý důvod, proč jim euro tak vadí.

9 1
možnosti
LN

Přesně popsáno.

1 0
možnosti
VPS

Pane Balhar, kdyby v této zemi žilo 1300 milionů lidí, celý svět by o českou korunu stál.

To víte, ale : Kdyby byly v ř.ti ryby......;-D;-D;-D

0 1
možnosti
JH

J10a33n 66H88l22e12d91í39k

5. 4. 2014 15:27

80% výroby se odstěhovalo do Číny,-- do Ruska né, tam se prodává nafta a plyn a na výrobu, kromě raket a tanků se zvysoka. V Rusku řemeslnická bravura neexistuje. Čína bude rozhodující, Čína ma levný a pracovitý lid, a její vedení jde tvrdě za svým cílem. Čínský vztah k muslímům je tak propracovaný, že ani tam problémy nevzniknou. Vypadá to na to, že Sibyllino proroctví má reálný základ, obdivuji její napochopitelnou invenci.

2 0
možnosti
JK

J57a26n 35K36r43k

5. 4. 2014 15:10

pujcky ve vladou administrativne kontrolovane mene (RMB) je vskutku genialni napad. Az se Cina rozhodne se svou menou nejak pohnout, tak lidi budou remcat jak to vubec nekoho mohlo napadnou si v takove mene pujcovat

Slovy klasika: "Uzasny narod, ti Cechove. Skoda, ze tady nebyli pri stvoreni sveta, mohli poradit" :)

1 0
možnosti
MP

Je vrchol hloupost, aby stejnou měnu měla slaboučká a líná jižní Evropa, a naproti tomu velmi silné Německo a Francie!!! Je to stejné, jako by štíhlá žena zvládla osm knedlíků a kulturistovi by stačili dva knedlíky!!!!!

4 1
možnosti
JH

A umíte vysvětlit, proč, nebo jen papouškujete, co jste slyšel u vás v hospodě?

3 0
možnosti

Vaše ochota dělat ze sebe hlupáka a mluvit o tom čemu vůbec nerozumíte je skoro obdivuhodná.

Obchodování ve více měnách přináší administrativní problémy a kursová rizika. Naučili jsme se s tím žít, ale vše to o trochu prodražuje. I když jsem euroskeptik, EURO mám rád, ale mám obavy, že se roztrhá.

Pokud nechápete princip multiplikace peněz bankami, proč o tom mluvíte? Principiálně to zní hrozně, ale v realitě to funguje a je to jeden z důvodů našeho ekonomického růstu.

5 7
možnosti
MP

Pane Pavel, zeptejte se ekonomů, třeba paní Šichtařové, jak je nebezpečné zbavit s koruny. To jste tak slepý, že nevidíte, že kdyby Řecko mělo drachmu, udělá devalvaci a dluh by mohla splácet?Díky euru má zcela svázané ruce!!!!!

5 0
možnosti
LV

L79e72o 67V29a91n46ě83k

5. 4. 2014 12:05

Ani zmínka o tom, že jsme země závislá na exportu? Tak nic, no..

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik