Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J49a51n 31R92á75ž

6. 4. 2014 11:14

Nastíním model: Amazon vytvoří 1500 nekvalifikovaných  pracovních míst a se zánikem českých internetových obchodu zanikne i 1500 pracovních míst v nich. Na pracovním trhu nula od nuly projde a jen přibude další gigant, který bude platit daně rozhodně ne u nás. 

Myslím,ze ze svou úvahou nejsem daleko od pravdy a to je důvod,proč bych byl rád, kdyby se Amazon a podobní investoři zaměstnávající levné lidské roboty, kteří neprinášejí žádné technologické know how ani nezvyšují kvalifikaci zaměstnanců, naší republice vyhýbali.

4 0
možnosti
LW

1) Amazon již působí v ČR

2) Pokud bude stát překladiště v Polsku nebo na Slovensku, tak zde nevznikne 1.500 pracovních míst ale přesto zde bude tato konkurence působit. Tedy dle Vašeho výpočtu na tom budeme -1.500 pracovních míst.

1 0
možnosti
MS

Pokud chce Amazon sklad v prostoru střední Evropy, mít ho bude. V Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku. Pokud tento sklad zlikviduje nějaká pracovní místa u konkurence Amazonu v ČR, zlikviduje je bez ohledu na to, v které z uvedených zemí bude. Jakákoliv přepravní firma bude díky obrovskému objemu ráda pro Amazon vozit zásilky do ČR např. z Wroclavi nebo z Žiliny za naprosto stejnou cenu, za kterou by to vozila z Brna. Tedy konkurence pro české firmy tu vznikne tak jako tak. Ovšem v jedné z uvedených zemí se cca 1500 pracovních míst vytvoří a z nás to nebude. Vaše úvahy jsou proto naprosto liché.  Vláda dělá správně svoji práci, pokud lobbuje za to, aby investice byla právě v ČR. Co jiného by měla podle vás vláda dělat, než vytvářet podmínky společnostem a podnikatelům, aby zde podnikali, zaměstanávali lidi a platili daně ?

2 0
možnosti
PK

Je to jednoduché - čeští politici (někteří) lobují proto, aby vznikla nová pracovní místa - a tím pádem se vybralo více daní, zdravotního pojištění... a vyplatilo se méně příspěvků pro nezaměstnané.

3 1
možnosti
VH

Samozřejmě. Vy byste pro to neloboval?

0 0
možnosti

Jste demagog, nebo jen hloupý? Firma Amazon vstoupí na náš trh bez ohledu na to, jestli tu bude ten velkosklad stát (je totiž určen pro celou střední Evropu), takže část našich e-shopů to zlikviduje a lidé o práci přijdou tak jako tak. Ovšem kdyby tu ten velkosklad stál, tak alespoň část z nich bude tu práci mít... když ne, tak prostě budeme ze svých daní platit dalších 1500 lidí na pracáku - zkuste si spočítat, kolik milionů to je a kolika skutečně potřebným lidem by ty peníze mohly pomoct

5 1
možnosti
LW

Upřesnění ... Amazon na našem trhu působí již mnoho let.

0 0
možnosti
Foto

Ne, "pracovní síly" se výstavbou skutečně nevytvoří. Vytvoří se pracovní místa. Jen si tak říkám, čeho je známkou, že neznáte ani tak základní ekonomické pojmy? No, vy si vlastně v závěru článku odpovídáte sám. ;-)

4 1
možnosti
LN

..pokud jste se zde stejně rozčiloval i nad postupem zemana a jeho poskoků v případě dolu paskov....pak s vámi souhlasím....

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik