Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Karma zdarma? Zjistěte si raději cenu Vaší karmy, abyste nespadl do tenat exekutorů. Na to, že jsme zcela nepočetný národ, vymírající jak po přeslici, tak po meči, mají u nás exekutoři žně. Na deset milionů stárnoucích obyvatel připadá v několika posledních letech závratných 5 mil. exekucí. Vzhledem k tomu, že člověk je párový tvor (i v případě homosexuálů), jsme tímto fenoménem postiženi všichni, jenom se při své cudnosti pýříme to vyklábosit do rádia a představit se jinak, než pseudonymem. "Na chudej lid muší bejt přísnost"! Zato vrchnost! Daňový ráj to napohled! Vůbec nezpochybňuji vinu těch zoufalců, kteří prostrkají svou výplatu hned začerstva průrvou v  hracích automatech a druhý den nebydlí a nejí. S půjčkou od lichváře jdou k blikajícímu monstru s důvěrou, že pro tentokrát se automat musí okotit a všecko, co bylo vcucnuto, vychrlit zpět... Horší je to s babičkou, která spáchá byť minimální nedoplatek v nemocnici. Laik nerozpozná, zda má alzheimera, nebo těžkou sklerózu. S takovými lidmi má exekutor snadnou práci. Pokud takové babičce zabaví byt, stará paní aní neví, že kdy nějaký měla. Jelo někdy Vaše dítě načerno? pokud ano, exekutor připraví celou rodinu o azurové pobřeží, než bys řekl švec. Mezi diskutujícími se jistě najdou tací, kteří tvrdí:"Je to tvá vina, tvá veliká vina". Nemít ústřední topení, sypali bychom si popel na hlavu. Bůh je spravedlivý, exekutor ještě spravedlivější. Jeho svaté právo je obstavení účtu. Když dotyčný nemůže absolutně nic zaplatit po dobu tří měsíců, než se záležitost vyřeší, naskáčou exekuce na takové prkotiny, jako například telefon, nájem a jiné drobnosti. Potom k Vám vesele napochodují stěhováci, i když peníze na účtu jsou, ale ten je zablokovaný. Ti, co by s tím chtěli hnout, jsou prohlášeni za populisty nejhoršího kalibru. Je jim spíláno do nepovedených japonských kříženců. Akční exekutory je tedy nutno zachovat. Tím nejlépe vzdorujeme populismu. Pospíšil ví nejlépe, co na nás platí. S exekutory na věčné časy!

0 0
možnosti
AK

Autore, pozor na chyby! Vcelku příznivý blog, ale kde jste nabral, že revizor jest osobou úřední?

0 0
možnosti
VH

Revizoři nemají status veřejného činitele. Vaše nepravdivé tvrzení jen podtrhuje kvalitu vašeho blogu.

(Jen poznámku: Již v dobách blahého socialismu se vymáhání pokut DP /alespoň v Praze/ zadávalo právním kancelářím. Prostě aby se fakticky zvýšila pokuta.)

0 0
možnosti
MP

Díky tomu, že ČSSD navrhla aby exekutoři byli jako SOUKROMÉ PODNIKÁNÍ, vzniklo už mnoho tragedií a bezdomovců. Tato služba má být STÁTNÍ!

3 0
možnosti
MK

Dopravní podnik by měl mít právo ve věci pokuty přímo pachateli obstavit plat? A proč zrovna Dopravní podnik? Čím je tak výjimečný? Přece je možné dlužit i jakémukoliv jinému podniku. Má tedy podle této logiky každý podnik mít možnost obstavit dlužníkovi plat? Mám dost velkou fantazii, ale takovou džungli si opravdu představit nedovedu.

4 0
možnosti
VH

Vždyť autor nemá ani minmální právní povědomí. Jen své naštvání. (Nejezdí načerno ve velkém?)

0 0
možnosti
IZ

Takže právo na spravedlnost mají jen ti chytří? Nebo spíš vychytralí? Podívejte se, v jakém svět to žijeme!  Považujete za normální, že vás podvedou!!! Ten, kdo věří dohodě, je (prý) hlupák!! Nechce to nějakou změnu?

1 0
možnosti
Foto

Ano, věřitel, který věří tomu, že dlužník splní, co slíbil, je mnohdy za hlupáka a musí věc žalovat a dát na exekuci. Je to bída.

2 0
možnosti
Foto

++R^

„…pocit nekonečné, neomezené moci nad lidmi mají někteří místo sexu. Ono je to na nich mnohdy vidět.“ R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Plynarny a elektrarny to same: nekolik let o dluhu "nevedi", az naroste do zavratnych castek. V Cechach jsme pro ne banky s tema nejlepsima urokama :-/

3 0
možnosti
Foto

Za prvé, do závratných částek rozhodně nenaroste. Za druhé, je vaší starostí vést v patrnosti, komu co dlužíte. A pokud si nejste jistá, tak se zeptat. Tady je bohužel zvykem být zticha a doufat, že na to ti nahoře zapomněli a tím pádem je přečůrám. A ono to jaksi nefunguje, že.

0 5
možnosti
VL

Vlastne ani nemohu hodnotit, protoze zminka o blistech, jako zdroji realnych informaci, mne zastavila v dalsim cteni.

1 0
možnosti
BD

Není jiné řešení, než zrušit soukromé exekutory, vymáhací agentury a lichváře podnikající pod rouškou bohulibé činnosti. Bohuřel jsou v systému namořeni i banky se svými externími spolupracovníky. Již jste někdy viděli banku, která používá vlastní,dobře placené právníky u soudu ? Já ne. Ani zastavárny nejsou v dnešní společnosti košer. I likvidátoři by měli být více odpovědni státu i věřitelům. Vše je jen podvod, terorizování lidí a organizace neřešitelných situací. To není proces napomáhání spravedlnosti. To je svinstvo. A nic se již léta neřeší. Vše je jen propojená mafie.

5 0
možnosti
Foto

Soudní výkon rozhodnutí by probíhal úplně stejně.

0 2
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik