Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je pěkné, že jste fanouškem Linuxu, ovšem představa, jak např. úřednice na Úřadě práce kvůli připojení USB myši překompilovává jádro, je přes zaťaté zuby úsměvná.

0 0
možnosti
MP

Ano, představa že kvůli připojení USB myši je třeba kompilovat jádro je opravdu úsměvná :-) u které distribuce je nutné?

2 0
možnosti
VT

Autorovi.si dovolím napsat - vůbec nic netušíte o státní správě a jejim softwaru. Jenom plkáte. Máte alespoň mlhavou představu o programu ADIS a jeho propojení na různé externí registry ?

0 0
možnosti
PP

LInux není zadarmo, někdo ho musí vytvořit a klidně může zrušit jeho disktribuci zadarmo. Určitě není tvořen proto, aby státy ušetřily. Tento typ software včetně Libre Office je obvykle zoufale pomalý, při spuštění a práci. Než Libre Offcie, to lépe a zadarmo onedrive.live.com. Ono vytvořit software není stranda, viz současný Windows 8, který nechtějí ani banky do bankomatů. Možná by stálo za úvahu vytvořit evropský projekt software, jako je společný projekt Galileo. A proč třeba ne systém BSD z Berkeley?

0 0
možnosti
Foto

Libre Office je pomalý, pokud používáte jeho kompilaci pro Widle. Na Ubuntu běží sakra svižně. A pokud jste někdy psal rozsáhlejší texty, třeba učebnice, v MS Wordu končíte tak na 150. straně.  Ve Writeru mám teď text o 580 stranách vč. množství tabulek a 170 obrázků a pořád se chová korektně. (Jen automatické ukládání lehce zdržuje.)

0 0
možnosti

Byl jsem zvědavý, jakou pitomost zase vyplodíte. Nezklamal jste ;-D

Linux zkoušelo pár měst v Německu. Bylo kolem toho velké halo, ale pak to utichlo. Tipl bych si, že až tento praktický pokus odhalil skryté náklady a problémy které to přinášelo.

Programátorské firmy nebyly zdecimovány. Trh práce pro programátory trpí těžkým převisem poptávky.

Z nezaměstnaného programátora neuděláte. Pick-packera snadno, ale ne programátora.

1 0
možnosti
MP

Linux do státní správy ano, státní softwarová firma = zaděláno na další tunel :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik