Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pokud se EU nezničí sama, pak to udělají imigranti. Na to klidně vsadím vlastní život!

0 0
možnosti
OK

Nikoli EU, ale samotná Evropa se zřejmě promění od základů. Bez ohledu na EU.

0 1
možnosti
SB

Podle mého názoru je tady jeden zásadní problém: Přistěhovalectví z kulturně zcela odlišných částí planety. Přistěhovalectví lidí, kteří nejsou schopni a ochotni sdílet naše hodnoty. V tom tkví 20% problémů současné Evropy, avšak 80% problémů z hlediska budoucnosti, protože zatím jsme ještě páni ve vlastní zemi, ale s touhle vlnou přistěhovalectví a s tohle porodní výkonností již přistěhovaných islámských žen nemáme šanci uhájit svou vlastní identitu v budoucnu.

Jsem ostrý kritik EU i z jiných důvodů. Domnívám se, že přebyrokratizovaný moloch dělá mnohem více škody než užitku, ale to bych hodil za hlavu. Problém sen, problém tam, prokud Evropa neztratí identitu, tak je dříve či později vyřeší a vrátí se na správnou cestu. Ale v tom to vězí: Že to může udělat pouze v případě, že neztratí identitu.  

Humánní řešení tohoto problému neexistuje.

2 1
možnosti
OK

Trefil jste se dost přesně. Budoucnost Evropy je z hlediska migračního tlaku a globálního přelidnění (Evropa má opačný problém!) hodně nejistá. Nejistá je také identita, nejisté jsou vize evropské civilizace. Jenže nic z toho není primárním problémem EU. Ta je pouze stabilizačním společenstvím evropských států, které umožňuje řešit věci koordinovaně, čili krátkodobě snad méně efektivně, ale dlouhodobě se stabilizačním faktorem (protože "u jednoho stolu").

Vize EU mohou vycházet jen z vizí nás, kteří v Evropě žijeme. A my vize nemáme. Nemáme jasné cíle (a když, tak destruktivní typu omezit, vystoupit, zabránit...), jsme stále skeptičtější, místo ideí sdílíme deprese... To je problém, na který bychom se měli v první řadě zaměřit, neb pochopitelně ovlivňuje i politiku v EU, ale za to EU nemůže.

0 1
možnosti
KD

K94a34r37e63l 36D10u78b

9. 6. 2014 9:28

K čertu s regulacemi, k čertu s dotacemi. K čertu s bruselským socialismem.

2 1
možnosti
OK

Tedy k čertu. Ale tam už jsme byli a nerad bych se tam vracel.

1 2
možnosti
MP

Vidím jak utrácejí lidé i důchodci v supermarketech. Když jsem byl bez práce, kupoval jsem jen to nejlevnější a nejnutnější. Když se podívám do jakéhokoli košíku u pokladny, vidím, že i většina matek /ne všechny/, si nežije  tak špatně. Vtip je v tom, že dnes jsou lidi mnohem náročnější. I velmi dobře placené profese dnes mají náročnější požadavky na život. Proto jen jedno dítě. A i když si často kupují "šunku", přesto naříkají, jak se mají špatně. Viděl jsem to u mnoha lidí, kteří si "bužírovali" a přesto naříkali, jak se mají špatně.

2 0
možnosti
MP

Nevím, komu podléhá třeba Rakousko, a mnoha dalších menších zemí. Fakt je, že prosperovat může jen a jen volný obchod bez regulací a dotací. Proto také ekonomika EU stále klesá. Vláda by však měla počítat i možností války, zvláště v dnešní napjaté politické situaci. Zásobování potravinami je velmi důležité pro každý stát, proto i za komančů platilo-já jsem zemědělec, kdo je víc.

0 2
možnosti
OK

Rakousko je v EU stejně jako my.

2 0
možnosti
MP

V určitém směru se skutečně máme lépe, ale to pozoruji už od revoluce. Před ní jsme měli v ulici jen několik aut, dnes nemají kde zaparkovat. Každou chvíli se tu renovuje nějaký dům- přistavuje se patro, zatepluje se, dávají se nová okna. To je ale důsledek toho, že domy jsou soukromé, stát se nedokázal postarat o jejich údržbu. Tolik aut je důsledek toho, že mnoho lidí podniká a může si vydělat daleko víc.

2 0
možnosti
MP

V dlouhodobé celosvětové historii VŽDY VŠECHNY velké říše padly. Jestliže se něco stále zvětšuje a přehání, jednou to musí prasknout. At se jedná o cokoli, vždy se toto rčení splnilo! Hujerům stále nedochází, že za těch deset let se EU radikálně změnila, stále se zvyšuje nezaměstnanost, zadluženost a dokonce i kupní síla většiny členů EU.RVHP nezakazovala výrobu čehokoli, jen plánovala. Jak bude naše vláda řešit zásobování potravinami, když už jsme potravinově závislí, v případě války??? Problém, kterým se vůbec nikdo nezabývá!!! Před deseti lety jsme i my měli větší kupní sílu než dnes, i když tento vývoj jde tak nepatrně pomalu, že to prakticky nikdo, kromě několika ekonomů, nezpozoroval.

2 1
možnosti
OK

Velké říše se vždy rozpadaly, malé státy vždy patřili k nějaké říši.

1 1
možnosti

Tak ono je to jednoduché, každý člověk potřebuje na něco nadávat i když se má jako prase v žitě, někdo nadává na komunisty (ti za všechno můžou), někdo na ekologisty (ne ti za všechno můžou), někdo na Havla, někdo na Klause (třeba já ;-)), a někdo si holt našel viníka v EU.. proč ne, přiznejme si ale že takhle dobře jsme se nikdy neměli, a to nejen ekonomicky ale i z pohledu svobody. Můžeme být šťastní že žijeme právě teď.

2 1
možnosti
MD

No valka neni. To je pravda. Ze se mame RELATIVNE dobre neznamena, ze bychom se pri stejnem objemu vynalozene prace nemohli mit podstatne lepe.

1 0
možnosti
RH

A nezdá se vám přeci jen,  že FN jako antisemitská a rasistická strana je v přímém ideologickém rozporu se SSO?

2 0
možnosti

To bych neřešil, on autor příliš nesouzní s programem Svobodných.. třeba zmínka v blogu o clech.

0 1
možnosti
Foto

Pan autor žil v minulém režimu asi někde jinde, nebo s ním byl zadobře. Srovnávat RVHP s EU může jen velmi zapomnětlivý člověk.

A když už, nějaký dobrý nápad, jak to vylepšit, by nebyl?

2 1
možnosti
Foto

Direktivní socialismus jde vylepšovat asi jen těžko :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik