Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Naprosto souhlasím s článkem.

Amazon je silná firma, která sice přinese pár pracovních míst, ale ještě větší počet pracovních míst zničí svou konkurenceschopností. Nepouštějme do ČR americké giganty a tím podpořme těch pár přeživších českých firem. Beztak už patříme němcům. Amazon je investor - to znamená, že na nás chce dlouhodobě vydělávat. Amíci nepřišli s dobrým srdcem řešit naši nezaměstnanost. Nepodporujme mimoevropské firmy, pokud se bez nich obejdeme !!!

0 0
možnosti
Foto

Amazon - The Truth Behind the Click, aneb jak to chodí při "práci" ve skladu Amazonu.

http://www.youtube.com/watch?v=CXWJ4GfQ22E

0 0
možnosti
JR

J22a59n 94R75á18ž

6. 4. 2014 15:04

Ad všichni, co jsou pro Amazon a podobné firmy:

Kvalifikovanost české pracovní síly neustále klesá. Firmy, které už u nás jsou a vyrábějí techologicky  složité výrobky s velkou přidanou hodnotou mají velký problém sehnat zaměstnance a nové sem z toho důvodu už nejdou...mimo IT, ovšem, kde jsou naši lidé špička.

 Kdo bude nutit zaměstnance ke zvyšování kvalifikace a rozšiřovat si vzdělání, když budeme mít u každého města nějaký ten Amazon, který potřebuje jen levné lidské roboty?

Obhajoba možností zaměstnat nekvalifikované  je nesmysl.Nezaměstnaní, kteří se raději válí doma, než by zvyšovali svou uplatnitelnost na moderním trhu práce a zparchantělí Cikáni, do takové firmy stejně nepůjdou. Nedají se přece vykořisťovat a když bezpracně získané dávky nejsou o nic menší než nabízená mzda, tak je nic nenutí. Takže by tam, jako už v mnohých jiných firmách, vykonávali nekvalifikovanou práci oborově neuplatnitelní vysokoškoláci jako přechodnou práci a další jinde nezaměstnatelní mladí lidé. Pro starší, i když ti pracovat chtějí, tam stejně místa nebudou, to je realita.

A obhajovat přítomnost Amazonu tím, že ušetříme za poplatky při internetových obchodech, je zrůdnost a pro tento účel jeden Amazon v ČR stačí.

1 1
možnosti
ZK

Z12d33e19n68a 58K75o65č86í

6. 4. 2014 15:27

Myslet si, že máme jen kvalifikovanou pracovní sílu, která může programovat, vyvíjet léky, či technické zázraky dnešní vědy ...  je nesmysl na entou. Bohužel máme nezaměstnané zejména se vzděláním základním, či takovým, se kterým se dnes nikde neuživí. Pokud chce stát ušetřit na sociálních dávkách, je Amazon úplným požehnáním. V Německu se hodinová mzda v těchto skladech pohybuje kolem 10 EUR - kdyby to u nás bylo i o čtvrtinu méně, jednalo by se o nadprůměrnou mzdu v této kategorii, která dnes běžně bere hrubou hodinovou mzdu 60-75 Kč.;-(

2 0
možnosti
MK

M23i87l90a18n 46K52e45s82l

6. 4. 2014 13:09

S výstavbou Amazonu dojde ke stavbě sjezdu z dálnice přímo do průmyslové zóny.Tím dojde k velkému omezení dopravy v okolní zástavbě.Kamiony nebudou bloumat a smrdět po okolí.Nebude li Amazonu, sjezd se nikdy nepostaví.Potom je nutné se smířit s tím,že další umísťování firem v zóně bude mít za následek  zhoršování životních podmínek v okolí nebo průmyslovou zónu zakonzervovat a smířit se z odpisem milionů na její vybudování.

2 0
možnosti
MK

M88i71l60a25n 23K63e74s55l

6. 4. 2014 13:46

Dodatek.Nedá se vyloučit,že výstavbou  Amazonu dojde ke zlepšení životních podmínek.Vybudovaný sjezd z dálnice stáhne dopravu  z okolí.

1 0
možnosti
MP

Objednával jsem si něco u zahraniční firmy. Bankovní poplatek za objednávku z ciziny byl tak vysoký, že jsem objednávku vzdal. Je-li Amazon v cizině, pak se objednávka musí prodražit o bankovní příplatky. Proto kdyby byl A. zde, objednávka zboží by byla levnější.

0 0
možnosti
MK

M94i72l52a57n 67K72e93s24l

6. 4. 2014 13:15

Jak jsem zjistil z médií Amazon je již zadrápnutý někde u Prahy a když sklad nebude i v Brně bude v Malackách.Nejednalo by se potom o objednávku v zahraničí.Nevím jaké jsou poplatky v zahraničí,ale spousta lidí tam objednává a nestěžuje si.Nedávno si jeden liboval,že objednává v Pekingu a vyjde mu to levněji než u nás.

0 0
možnosti
MD

Zapory predci jistojiste klady, mnohonasobne. Problem rozebran uz nekolikrat. Takze souhlas.

2 0
možnosti
Foto

Velmi správný článek. Plně souhlasím. Investice by zdevastovala část krajiny u letiště a neúměrně zvýšila dopravbní zátěž. Kromě toho se domnívám, že podpora distribuce importovaného zboží může místní ekonomiku spíše utlumit než pozvednout. Karma R^

1 1
možnosti
LW

Jak může investice zdevastovat průmyslovou zónu? Průmyslové zóny právě vznikají za účelem výstavby průmyslových staveb.

0 0
možnosti
Foto

Amazon nabídl pracovní místa, nabídl tržní cenu za pozemky, nabídl spoluinvestovat přivaděč, chtěl za svoje postavit provoz, který by tu zůstal a na rozdíl od jiných státem pobídkami dotovaných specifických provozů by tento šel využít i v době budoucí, kdyby snad chtěl Amazon jednou odejít, a k tomu všemu nechtěl jedinou korunu po České republice, nebo snad nějaké daňové prázdniny. Na ty, kteří využili socialistických politických pobídek a daňových prázdnin, aby po uplynutí výhod šli dál jinam, si jistě sám vzpomenete. Milý pane autore, tohle je výkladní skříň skutečné soukromé investice, žádoucí vzor pro jiné. Tedy není, mohl být. Nebýt hloupé hry politiků.

4 1
možnosti
ZK

Z54d43e54n78a 97K44o22č42í

6. 4. 2014 13:15

Ano - to všechno Amazon nabídl, ale Brněnským politikům nenabídl tučný úplatek a proto v Brně stavět nebude. Moraváci proto budou dál jezdil makat do Prahy. ;-)

1 1
možnosti
VH

Politiky volí - bohužel - i lidé, kteří svoji absolutní neznalost považují za debilitu druhých. Bude dobré, pokud příště k volbám nepůjdete.

1 0
možnosti
VH

Budete se divt, ale živí nás soukromé firmy!

  Vy si představujete, že když politici (ukecaně) slibují snižování nezaměstnanosti, myslí tím hladovou zeď? Nikoliv - pokud mohou s nezaměstnaností vůbec něco udělat, je to podpora zaměstnavatelů. Tedy zpravidla soukromých firem. (Nebo také odmítnutí - i to má vliv na vývoj nezaměstnanosti.)

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik